SkinProtect Sirup obsahuje:
Rostlina se vyskytuje především v tropických a subtropických oblastech Indie. Je to tenká plazivá trvalka s dlouhými internody a kořenící v nodech. Listy jsou jednoduché, kruhové až ledvinovité, u báze srdčité, dlouze řapíkaté. Květy jsou malé, nahnědlé a tvoří okolík. Plody obsahují dvě semena.
Působení:
Droga vykazuje antikonvulzivnípřípravky proti křečím, sedativní, hypnotické a antidepresivní účinky. Extraktzahuštěný výtažek z rostlin z čerstvé drogy působí příznivě u gastroduodenálních vředů indukovaných stresem a zvyšuje IQ u retardovaných dětí (klinicky ověřeno). Droga působí jako antioxidant především na cévní systém. Zlepšuje cévní mikrocirkulaci. Asiatikosidy a triterpeny zlepšují syntézu kolagenu a dalších tkáňových proteinů, modulují činnost fibroblastů v žilní stěně. Saponinylátky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Ve větší koncentraci mohou způsobit rozklad červených krvinek, jinak mají příznivý vliv na vykašlávání hlenů, trávení, jsou projímavé, močopudné a antimikrobiální.
obsažené v droze regulují tvorbu jizevnaté tkáně a zpomalují v jizvě nadměrnou tvorbu kolagenu. Asiatikosidy příznivě ovlivňují hojení tkáně.
Účinné látky:
Droga obsahuje především triterpenické saponinylátky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Ve větší koncentraci mohou způsobit rozklad červených krvinek, jinak mají příznivý vliv na vykašlávání hlenů, trávení, jsou projímavé, močopudné a antimikrobiální.
(madecassosid, asiaticosid a jejich aglykony kyselinu madecassovou a asiatovou). V menší míře pak obsahuje další saponinylátky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Ve větší koncentraci mohou způsobit rozklad červených krvinek, jinak mají příznivý vliv na vykašlávání hlenů, trávení, jsou projímavé, močopudné a antimikrobiální.
(asaticosid B, brahminosid, brahmosid, centellosid a jiné), triterpenické kyseliny (kyselinu brahmovou, isobrahmovou, betulovou a jiné), flavonoidy a alkaloid hydrocotylin.
Užití:
Používá se při kožních chorobách, bronchitidě, zánětech gastrointestinálního traktu, ledvinových potížích, při urethritis a hemoroidech, na zlepšení paměti a jako antidotum při choleře. V poslední době se droga používá u chronických žilních nedostatečností a varixů a u pacientů po mozkových mrtvicích.
V kosmetice se používá ve formě krémů a tělových mlék při léčbě celulitidy a lupenky, dále pro zlepšení elasticity pokožky a zpomalování jejího stárnutí. Urychluje hojení pokožky zejména po popáleninách. Je vhodná i k použití u diabetiků. Ve vlasové kosmetice se používá ke snížení vypadávání vlasů a zlepšení elasticity a vzhledu vlasů.
Více
Desmondium je až 50cm vysoká byliny rostoucí v tropech na loukách.Je víceletá rostlina která má purpurové květy a zelené plody.
Působení:
Droga působí detoxikačně, diuretickypřípravky podporující vylučování moči, antiflogistickypřípravky, které mírní zánět a mají antiseptický účinek, antiastmaticky, antihistaminicky, spasmolytickylátka uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva, bronchodilatačně, diuretickypřípravky podporující vylučování moči a mírně laxativně.
Účinné látky:
Droga obsahuje astralagin,cosmosiin,kyanidin-3-o-sophorosid, dehydrosoyasaponin, alkaloid hordenin, pelargonidin-3-o-rhamnosid, salsolin, triterpenoidní soyasaponiny I,II,III, tectorigenin, tetrahydroisoquinolin, triterpenoidní saponinylátky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Ve větší koncentraci mohou způsobit rozklad červených krvinek, jinak mají příznivý vliv na vykašlávání hlenů, trávení, jsou projímavé, močopudné a antimikrobiální.
, tyramin.
Užití:
Droga se používá ve formě odvaru jako bronchodilatans a antihistaminikum jako podpůrná terapie u bronchiálního astmatu a u bronchiálních ataků alergickéhopřecitlivělost organismu k některým látkám původu. Dále se používá jako detoxikans při prevenci civilizačních chorob v znečistěném prostředí. Droga se používá jako antiflogistikumpřípravky, které mírní zánět a mají antiseptický účinek a myorelaxans při lumboischiadickém syndromu a potížích pohybového ústrojí. Spasmolytickélátka uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva účinky se využívají u bolestivých zánětů močových cest a trávicího ústrojí.
Více
Jde o víceletý keř druhu čajovníkovce kapského Aspalathus linearis rostoucí v Jižní Africe.Sbírá se nadzemní část. Rooibos neobsahuje kofein a oproti černému čaji má velmi nízký obsah tříslovin
Působení:
Droga oproti čajům neobsahuje kofein a má malý obsah tříslovin. působí jako velmi silný antioxidant,mírné sedativumpřípravek uklidňující, utišující a spasmolytikumlátka uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva. Je účinné antiflogistikumpřípravky, které mírní zánět a mají antiseptický účinek a antihistaminikum. Zevně působí regeneračně na pokožku a snižuje její dráždivost.
Účinné látky:
Droga je bohatá na flavonoidy, polyfenoly a fenolické kyseliny (zahrnující aspalathin, (+) -katechin, isoquercitrin, luteolin, quercetin, orientin,vitexin, isovitexin, rutin,nothofagin, kyselinu kávovou, kyselinu ferulovou, a kyselinu vanilovou). Polyfenol aspalathin je obsažený pouze v této rostlině. Rostlina také obsahuje oligosacharidy a polysacharidy. Významný je obsah minerálních látek a to především mědi,železa,zinku, hořčíku, manganu,draslíku,vápníku a fluoru.
Užití:
Droga se používá ve formě čaje jako prevencepředcházení, ochrana, opatření k předcházení chorob civilizačních chorob, dále jako mírné sedativumpřípravek uklidňující, utišující s protistresovým účinkem. Celkově posiluje organismus, působí příznivě na cévní systém a zvyšuje výkonost imunitního systému.Je významným zdrojem minerálních látek a to hlavně železa.U kojenců se využívá jeho spasmolytickýlátka uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva účinek ve formě čaje na regulaci trávení a celkové zklidnění. Polyfenoly obsažené v rostlině působí jako pigmenty v ochraně proti slunečnímu záření a zároveň snižují možnost poškození kůže.Látky obsažené v rostlině snižují svědivost a bolestivost kůže při zánětech způsobených slunečním zářením, bakteriemi a viry. Příznivě působí u opruzenin, zarudnutí kůže a atopických ekzémů. Významně zklidňují pokožku a zpomalují její stárnutí.
Více
Spondias mombin roste v deštném pralese v pobřežních oblastech Střední a Jižní Ameriky a Asie.Jedná se o strom, dosahující výšky až 25m.
Působení:
Kůra působí díky obsahu tříslovin adstringentněsvíravé, stahující přípravky. Plod vykazuje mino jiné abortivní působení. Lýko vykazuje antimikrobiální působení/inhibice beta-laktamázy/, antivirové, spasmolytickélátka uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva a analgeticképřípravky zmírňující bolest. Dále působí antiastmaticky.
Účinné látky:
Plod obsahuje vitamíny (C,komplex vit. B), silici,cukry. Lýko obsahuje zejména tříslovinyjsou to fenolické látky, rozpustné ve vodě a srážející bílkoviny, alkaloidy a těžké kovy. Mají svíravé, antibakteriální, protizánětlivé, analgetické účinky.
, flavonoidy, polysacharidy a organické tříslovinyjsou to fenolické látky, rozpustné ve vodě a srážející bílkoviny, alkaloidy a těžké kovy. Mají svíravé, antibakteriální, protizánětlivé, analgetické účinky.
.
Užití:
Odvar z lýka se používá zevně při léčbě popálenin a čištění ran,využívá se při tom adstringentnísvíravé, stahující přípravky i desinfekční účinek. Vnitřně se lýko využívá při migrenózních a svalových bolestech, astmatických stavech a průjmových onemocněních
Více